GREENTECH BIOTECHNOLOGY

Orthoflex GEL®

ÜRÜNLER
AÇIKLAMALAR

Artroskopi kullanımından sonra - ORTHOFLEX GEL eklem içi tedavi (HA+CS+NAG)

Diz artroskopisinin en sık yapılan işlemlerden biri olduğunu biliyoruz.

Bunun nedeni, menisküsün kendisinin zayıf bir kan kaynağına sahip olmasıdır, bu da onarım, iyileşme ve yenilenme yeteneğini etkiler.

Diz artroskopisinde parsiyel menisektomi en sık uygulanan işlemlerden biridir. Artroskopik prosedürlerin eklem kıkırdağı üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu bilinmektedir, çünkü sinovyal sıvının sıcaklığını, ozmolaritesini ve pH'ını değiştirerek diz ekleminin ideal ortamını değiştirebilirler.
 
Bu işlem sırasında artroskopik cerrahi, eklemden sağlıklı sıvının çekilmesine yol açabilir ve bu da eklem kıkırdağına zarar verebilir. Cerrahi travma ile birleşen bu bozulma, ameliyat sonrası dönemde tedaviyi olumsuz etkileyebilir.

Sinovyal eklem sıvısı biyolojik bir kayganlaştırıcı ve besinlerin ve sitokinlerin dolaştığı biyokimyasal bir rezervuardır.

Ameliyattan hemen sonra ekleme hyaluronik asit (HA) uygulanmasının, eklemin değişen ortamı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu, ameliyat sonrası ağrıda bir azalmaya ve eklem hareketliliği ve daha iyi kilo desteği gibi fonksiyonel gelişmelerin hızlanmasına yol açtığı gösterilmiştir. Birçok çalışma, hafif ila orta şiddette osteoartritin yanı sıra postoperatif ağrı kesici ve fonksiyonel iyileşmede olumlu etkiler bildirmiştir.
 
Kısmi menisküs ameliyatından sonra ağrı, hastaların tüm aktivitelerine devam etmelerini engelleyen önemli bir faktördür.
Bu tedavinin gerekçesi, eklem kayganlaştırıcı görevi gören, kaybolan sinovyal sıvıyı dolduran ve mekanik bir amortisör sağlayan hyaluronik asidin biyolojik ve mekanik özelliklerine dayanmaktadır.


ÜRÜN TALEP FORMU
 

Ürün:

Kompozisyon:

 

Endikasyon:

İçerik:

 

 

Tedavi:

Moleküler ağırlık:

Etki:

Ambalajlama:

Sterilizasyon:

Teknoloji:

Raf ömrü:

Depolamak:

ORTHOFLEX Gel®

Hyaluronik asit, Kondroitin sülfat,

N-asetil glukozamin

Osteoartrit, artroskopi sonrası ağrı, menisküs onarımını takiben ve önceki çapraz bağ rekonstrüksiyonu, osteokondral defektler için yardımcı tedavi

Hyaluronik asit - 36mg/2,25ml Kondroitin

sülfat - 67,5mg/2,25ml

N-asetil glukozamin - 6.75mg/2,25ml

Tedavi başına 1 enjeksiyon

3 MilDa

Kıkırdak onarımı, hareketlilik iyileştirme, ağrı kesici

Tıbbi blister otoklavda 2,25 ml önceden Doldurulmuş şırınga

Biyofermentasyon

2 yıl

+2°C ile +25°C arasında